Oldalak


 FELAJÁNLÁS A SZENTLÉLEKNEK

Szentlélek Úristen, ma át szeretném Neked adni magamat egészen! 
Alakítsd ki bennem Jézust, vezess be az igazi keresztény életbe: a Szentháromság életébe!
Szentlélek! - mindenütt, ahol Jézus megtestesül, Általad történik:
Általad öltött testet az Ige a Szentírásban,
Általad testesült meg Ő Máriában,
Általad egyesülünk Vele, s titokzatos Testével a keresztségben,
Általad változik át a kenyér az Ő testévé a szentmisében,
Általad jelenik meg Õ közöttünk, ha nevében összejövünk;
 add, hogy Általad bennem - és köztünk is - egyre jobban megtestesüljön Jézus!
Szentlélek Isten! Te azt tudod betölteni, abban tudod kialakítani Jézust - aki vár Téged.
 
Add, hogy várjalak: hogy következetesen kialakítsam életemben a Rád várakozó csendes imák idejét.
Add vágynom arra, hogy szent legyek: hogy Jézus, a Szentháromság éljen bennem, – Általad. Segíts, hogy minden imámból azzal az elhatározással induljak, hogy – Veled – akarok egyre jobban úgy látni, úgy ítélni, úgy cselekedni, úgy beszélni, mint Jézus, hogy Õ maga láthasson, cselekedhessen, beszélhessen bennem.
 
Szentlélek! Te eltöltötted Máriát, mert hallgatott hangodra, s igent mondott hívásodra. Szeretnék ma én is igent mondani minden hívásodra: a lefekvésben és felkelésben, imában és tanulásban, munkában és pihenésben. – igen lenni családomnak és felebarátaimnak.
 
Szeretném ma mindig, azonnal és örömmel megtenni, amit kívánsz, - amit tennem kell. Szentlélek, Te Istennek kiáradó, önmagából kilépõ szeretete vagy. Abban tudsz élni, s azt tudod elvezetni a teljes szabadságra, aki nem zárkózik magába, aki – ahogyan Mária elindult Erzsébethez – kilép önmagából, s elindul mások felé. Szeretnék ma én is kilépni magamba-zártságomból, s elindulni, hogy szolgáljam testvéreimet: a Te titkaidnak s jelenlétednek örömét adva nekik.
 
Szentlélek, a küldetés, a tanúságtétel Lelke! Szítsd fel bennem a felelősséget minden embertársam iránt! - Add, hogy égően vágyjam elvezetni őket Isten szeretetére. Szentlélek, minden közösség Lelke, az egység Lelke: Az Atya és a Fiú kölcsönös szeretete!
 
 Segíts ma mindent megtennem azért, hogy ahol Krisztusban testvérekkel találkozom, a kölcsönös szeretet uralkodjék közöttünk, s ezáltal ott lehess Te, és Általad Jézus: s így az emberek megismerhessék a Szeretet-Istent - a Szentháromságot -, aki közöttünk él. S add, hogy ma bárhová megyek, az embertársaim közötti egységet szolgáljam, s ahol széthúzás uralkodik, oda a Te erõdben a megbocsátást, az újrakezdést, az egyetértést vigyem.
 
Szentlélek Isten, a kereszten kiárasztott Lélek! Jézusnak a keresztig kellett odaadnia önmagát, hogy elküldhessen Téged, s így megszülethessék a közösség Általad és Benned: az Egyház. Add, hogy ma minden fájdalomban felismerjem és átöleljem Jézust, s így általam is kiáradhass: és megújulhasson Benned a közösség, amelyben élek, és az egész Egyház.
 
Szentlélek Isten, a szabadság és az öröm Lelke, a remény Lelke! Add biztosan és szabadon remélnem, hogy Te nagyobb dolgokat tudsz végbevinni bennem, mint amire én - folyton újra eleső gyöngeségemben - valaha is képes volnék, add hinnem és remélnem, hogy ha átadom magam Neked, Te új szívet és új lelket adsz belém, add, hogy tudjak hálaadó örömmel remélni végtelenül nagy tetteidben: tudjam remélni, hogy általam is meg akarod újítani a közösséget, amelyben élek, és Egyházadat, és a föld színét.
 
Szentlélek, a tűz lelke! Gyújtsd lángra a lelkeket, s tégy engem is tüzed hordozójává. Amen

Dr. Tomka Ferenc 

Forrás ~ Internet